Afla mai multe despre gingivita de sarcina!

Gravidele pot suferi de gingivita de sarcina, o afectiune stomatologica destul de delicata. Afla si tu mai multe despre gingivita de sarcina!

Cum se manifesta?

Atunci cand femeia insarcinata sufera de gingivita de sarcina, gingiile sunt mai rosii, mai umflate, mai sensibile si sangereaza atunci cand se spala pe dinti. In cazuri mai grave, anumite femei pot dezvolta “tumoarea de sarcina”, care se manifesta drept o umflatura nedureroasa a unei portiuni de gingie.

Responsabili?

Hormonii de sarcina sunt responsabili pentru aparitia gingivitei, iar acest lucru devine vizibil inca din a doua luna de sarcina. Pentru prevenirea inflamatiei se recomanda mentinerea unei igiene bucale corecte.

Foloseste produse speciale!

Pasta de dinti pe care va trebui sa o folosesti va avea efect bacteriostatic. Pe langa pasta de dinti speciala, va trebui sa folosesti apa de gura, ata dentara pentru curatarea spatiilor dintre dinti si o periuta de dinti mai moale.

Controale stomatologice

Atunci cand ai probleme cu gingiile si esti insarcinata, este bine sa mergi la medicul stomatolog pentru mai multe investigatii si pentru o diagnosticare corecta. Medicul iti poate recomanda mai multe controale pe perioada sarcinii si efectuarea unor detartraje blande in trimestrul II si III de sarcina.

Tratament

O data ce ai fost diagnosticata cu gingivita, va trebui sa ai o mai mare grija de igiena ta orala. Placa bacteriana si tartrul trebuie indepartate pentru a nu agrava afectiunea. Studiile au aratat ca problemele stomatologice sunt corelate cu problemele sarcinii, asadar daca vrei o sarcina cat mai sanatoasa, ai grija de dintii tai.

Dupa nastere

Dupa nastere, gingivita de sarcina ar trebui sa dispara, mai ales daca nu aveai aceasta afectiune inainte. Chiar si dupa sarcina, igiena orala ar trebui sa fie importanta.