De ce o femeie nu mai simte dorinta sexuala – 8 cauze si solutii

A scazut dorinta sexuala? Scaderea dorintei sexuale la femei se poate datora anumitor factori si cauze care pot altera buna functionare a vietii sexuale si a vietii de zi cu zi a persoanei care sufera de aceasta. Poate fi cauzata de cauze organice sau fizice sau, dimpotriva, poate fi cauzata de factori emotionali sau psihologici. Acest lucru are consecinte atat in ​​sfera personala a celor care sufera, cat si in relatia de cuplu. Poate fi produsul unei modificari sau al unei tulburari.

Datorita progreselor stiintei si cu ajutorul unui specialist, se pot determina cauzele si se cauta solutii pentru imbunatatirea vietii sexuale. In Psihologie-Online, vom oferi toate informatiile necesare despre aceasta tema, din perspectiva stiintifica si actualizate la studiile recente care exista despre scaderea dorintei sexuale la femei. Cititi mai departe pentru a afla de ce o femeie inceteaza sa simta dorinta si ce sa faca in acest sens.

Dorinta sexuala este caracterizata printr-o stare interna care determina o persoana sa mentina contactul sexual si interactiunea cu o persoana de acelasi sex sau opus. Se naste datorita unei puternice interactiuni biologice dominata in principal de hormoni, insa cea mai mare influenta a sa este modul in care persoana reactioneaza la aceasta dorinta sexuala. Factorii sunt diversi, inclusiv socio-culturali, de personalitate si tipul de relatie afectiva.

Fazele unei relatii afective

  1. Fiecare relatie afectiva este initiata in primul rand de atractie , care poate fi definita printr-o atractie fizica, intelectuala sau culturala, dar este indreptata in mod specific catre o anumita persoana, atunci cand dorintei sexuale i se da o anumita fata si nume.
  2. Ulterior, indragostirea apare dominata de dorinta si atractie si este locul in care persoana de care esti indragostit este exclusiva, unica in sensul satisfactiei. In aceasta etapa exista o dedicare de a da tot ce este mai bun din sine, el fantezeaza si exista un interes pentru acea persoana de care este indragostit.

Exista diverse disfunctii studiate anterior de DSM-V (Manual de Diagnostic si Statistic), printre acestea se numara tulburarile de dorinta, excitare, orgasm si durere, precum si cauze de boala, induse de substante, specificate si nespecificate. Sa vedem de ce o femeie nu mai simte dorinta:

Probleme de cuplu

Sunt multi factori prin care o femeie poate prezenta o scadere a dorintei sexuale, care poate fi dobandita la un moment dat din viata lor sau poate prezenta aceasta problema pe viata. In mod similar, poate fi usoara, moderata sau severa. Unul dintre aspectele care influenteaza cel mai mult scaderea dorintei sexuale sunt problemele care apar intre cuplu, comunicarea deficitara, discrepante in ceea ce se doreste in actul sexual , sanatatea precara, stima de sine devalorizata, antecedentele de abuz sexual…

Situatii stresante

Alti factori care predomina este apetitul sexual scazut sunt factorii de stres precum situatiile de doliu, pierderea locului de munca, dificultatile economice.

Tulburari psihologice

Tulburarile precum depresia si anxietatea influenteaza scaderea dorintei sexuale.

Cultura si religia

O alta cauza posibila a lipsei apetitului sexual la femei sunt factorii culturali si religiosi caracterizati printr -o crestere marcata de limitari, inhibitii si interdictii fata de satisfactia sexuala feminina.

Modificari fiziologice

Una dintre cele mai frecvente cauze in legatura cu scaderea dorintei sexuale la femei se datoreaza factorilor fiziologici si se datoreaza scaderii sau absentei lubrifierii. Prevalenta alterarilor sau tulburarilor legate de sexualitate, in special a celor legate de dorinta, este prezenta la femeile cu varsta cuprinsa intre 44 si 65 de ani, mai ales din cauza scaderii nivelului de estrogen, provocand dificultati de lubrifiere.

Droguri

De ce o femeie nu mai lubrifiaza? Unele medicamente precum contraceptivele hormonale pot provoca uscaciune vaginala, cauzele pot fi diverse si isi au originea in baze organice sau psihologice. Uscaciunea vaginala sau lipsa de lubrifiere sunt frecvente la multe femei si pot aparea la orice varsta si stadiu de dezvoltare. Printre simptomele pe care o femeie le poate prezenta atunci cand nu lubrifiaza corespunzator se numara o senzatie de arsura, disconfort in timpul actului sexual , secretii vaginale anormale sau mancarime.

Oboseala

O alta cauza a scaderii dorintei sexuale la femei corespunde oboselii, argumentata de multiplicitatea sarcinilor stabilite pentru gen care scade dorinta sexuala si deci exercitarea functiei sexuale.

Menopauza

Menopauza este ciclul menstrual final prin care trece o femeie, diagnosticul ei se pune dupa ce au trecut 12 luni fara sa-si vada perioada menstruala si varsta ei este intre 40 si 50 de ani, dar varsta medie pentru populatia feminina din Statele Unite este la varsta de 51 de ani.

Sa vedem relatia dintre lipsa apetitului sexual la femei si menopauza. Menopauza este un proces biologic normal care are loc cu anumite simptome fizice si psihologice, care modifica somnul si energia la unele femei si afecteaza adesea sanatatea emotionala a femeilor. Simptomele si semnele menopauzei pot varia de la femeie la femeie, la fel ca si durata menopauzei.

In general, este normal ca femeile sa aiba unele nereguli in perioadele menstruale inainte de aparitia completa a menopauzei. Acest proces se numeste perimenopauza, este total normal, frecvent si asteptat. In aceasta perioada, ciclurile menstruale tind sa alterneze intre absenta si prezenta sangerarii si astfel se alterneaza timp de cateva luni.

De ce apare lipsa apetitului sexual la femeile aflate la menopauza? Shannon K. Laughlin-Tommaso, MD (2021) raporteaza ca uscaciunea vaginala si lubrifierea slaba sau deloc la femei este o problema frecventa de postmenopauza din cauza scaderii naturale a nivelului de estrogen din organism din cauza menopauzei normale.

Daca te intrebi la ce varsta o femeie isi pierde dorinta, raspunsul este ca dorinta se mentine de obicei la batranete.

Datorita progreselor stiintei si diverselor studii in legatura cu sexologia, exista diverse elemente pentru a face fata scaderii dorintei sexuale atat la femei, cat si la barbati.

  1. Primul pas este sa mergi la un specialist in sanatate, in special un psiholog sau sexolog, pentru a afla daca ceea ce se intampla este o alterare sau tulburare de natura sexuala.
  2. In continuare, sa cunoasca radacina modificarii respective , care poate fi de natura psihologica, biologica sau sociala.
  3. Educatia sexuala este importanta pentru orice cuplu, mai ales pentru cei care au dificultati inainte, in timpul si dupa actul sexual.
  4. Abordarea unei astfel de probleme cu un terapeut sexual poate fi un instrument util pentru a face fata scaderii apetitului sexual.
  5. Aceste interventii terapeutice se bazeaza pe furnizarea de informatii despre diverse tehnici de excitare pentru a creste dorinta sexuala.
  6. Interventia psihologica este esentiala atat in ​​ingrijirea individualizata, cat si in cea de cuplu, intrucat obiectivul este de a afla cauzele scaderii dorintei sexuale, precum si in interventia de crestere a intimitatii si a dorintei fata de cuplu.
  7. Medicamentele pot fi un instrument atunci cand se trateaza femeile care au dorinta sexuala scazuta, diferite tipuri de antidepresive imbunatatesc de obicei dorinta sexuala si sunt prescrise pentru a obtine interesul si excitarea sexuala.
  8. Diferiti experti din domeniul sexologiei recomanda diverse tehnici sau solutii pentru a creste excitatia feminina , inclusiv planificarea si imaginatia ca un truc pentru a creste dorinta sexuala. Fiinta umana a realizat de-a lungul evolutiei sale o serie de ritualuri sau obiceiuri pentru a atinge obiective si scopuri in viata, de asemenea, este indicat sa pui in practica planificarea intalnirii sexuale si sa-ti imaginezi ce vrei sa faci in timpul actului sexual.
  9. Preludiul este unul dintre cele mai recomandate trucuri sau sfaturi pentru a creste dorinta sexuala la femei, aceasta pornind de la un mesaj text, note sau detalii pe parcursul zilei, pana la masaje si mangaieri inainte de actul sexual.
  10. Comunicarea este cel mai important si decisiv truc pentru a creste dorinta sexuala, autoexplorarea este inceputul autocunoasterii propriului corp si astfel cunoasterea celor mai erogene zone care trebuie discutate cu partenerul pentru a creste dorinta si satisfactia in momentul functia exercitiului sexual.

In concluzie, studiul disfunctiilor sexuale feminine continua sa fie un subiect de interes pentru cercetatori, de asemenea, mai multi factori sunt inca in curs de studiu pentru a intelege in profunzime aceste modificari ale interesului si dorintei sexuale. Este important ca populatia in general sa constientizeze diferitele tipuri de tulburari sau alterari in relatie cu sexualitatea, in special tema abordata, factorii de risc si posibilele tratamente ale acesteia.

A scazut dorinta sexuala? Scaderea dorintei sexuale la femei se poate datora anumitor factori si cauze care pot altera buna functionare a vietii sexuale si a vietii de zi cu zi a persoanei care sufera de aceasta. Poate fi cauzata de cauze organice sau fizice sau, dimpotriva, poate fi cauzata de factori emotionali sau psihologici. Acest lucru are consecinte atat in ​​sfera personala a celor care sufera, cat si in relatia de cuplu. Poate fi produsul unei modificari sau al unei tulburari.

Datorita progreselor stiintei si cu ajutorul unui specialist, se pot determina cauzele si se cauta solutii pentru imbunatatirea vietii sexuale. In Psihologie-Online, vom oferi toate informatiile necesare despre aceasta tema, din perspectiva stiintifica si actualizate la studiile recente care exista despre scaderea dorintei sexuale la femei. Cititi mai departe pentru a afla de ce o femeie inceteaza sa simta dorinta si ce sa faca in acest sens.

Dorinta sexuala este caracterizata printr-o stare interna care determina o persoana sa mentina contactul sexual si interactiunea cu o persoana de acelasi sex sau opus. Se naste datorita unei puternice interactiuni biologice dominata in principal de hormoni, insa cea mai mare influenta a sa este modul in care persoana reactioneaza la aceasta dorinta sexuala. Factorii sunt diversi, inclusiv socio-culturali, de personalitate si tipul de relatie afectiva.

Fazele unei relatii afective

  1. Fiecare relatie afectiva este initiata in primul rand de atractie , care poate fi definita printr-o atractie fizica, intelectuala sau culturala, dar este indreptata in mod specific catre o anumita persoana, atunci cand dorintei sexuale i se da o anumita fata si nume.
  2. Ulterior, indragostirea apare dominata de dorinta si atractie si este locul in care persoana de care esti indragostit este exclusiva, unica in sensul satisfactiei. In aceasta etapa exista o dedicare de a da tot ce este mai bun din sine, el fantezeaza si exista un interes pentru acea persoana de care este indragostit.

Exista diverse disfunctii studiate anterior de DSM-V (Manual de Diagnostic si Statistic), printre acestea se numara tulburarile de dorinta, excitare, orgasm si durere, precum si cauze de boala, induse de substante, specificate si nespecificate. Sa vedem de ce o femeie nu mai simte dorinta:

Probleme de cuplu

Sunt multi factori prin care o femeie poate prezenta o scadere a dorintei sexuale, care poate fi dobandita la un moment dat din viata lor sau poate prezenta aceasta problema pe viata. In mod similar, poate fi usoara, moderata sau severa. Unul dintre aspectele care influenteaza cel mai mult scaderea dorintei sexuale sunt problemele care apar intre cuplu, comunicarea deficitara, discrepante in ceea ce se doreste in actul sexual , sanatatea precara, stima de sine devalorizata, antecedentele de abuz sexual…

Situatii stresante

Alti factori care predomina este apetitul sexual scazut sunt factorii de stres precum situatiile de doliu, pierderea locului de munca, dificultatile economice.

Tulburari psihologice

Tulburarile precum depresia si anxietatea influenteaza scaderea dorintei sexuale.

Cultura si religia

O alta cauza posibila a lipsei apetitului sexual la femei sunt factorii culturali si religiosi caracterizati printr -o crestere marcata de limitari, inhibitii si interdictii fata de satisfactia sexuala feminina.

Modificari fiziologice

Una dintre cele mai frecvente cauze in legatura cu scaderea dorintei sexuale la femei se datoreaza factorilor fiziologici si se datoreaza scaderii sau absentei lubrifierii. Prevalenta alterarilor sau tulburarilor legate de sexualitate, in special a celor legate de dorinta, este prezenta la femeile cu varsta cuprinsa intre 44 si 65 de ani, mai ales din cauza scaderii nivelului de estrogen, provocand dificultati de lubrifiere.

Droguri

De ce o femeie nu mai lubrifiaza? Unele medicamente precum contraceptivele hormonale pot provoca uscaciune vaginala, cauzele pot fi diverse si isi au originea in baze organice sau psihologice. Uscaciunea vaginala sau lipsa de lubrifiere sunt frecvente la multe femei si pot aparea la orice varsta si stadiu de dezvoltare. Printre simptomele pe care o femeie le poate prezenta atunci cand nu lubrifiaza corespunzator se numara o senzatie de arsura, disconfort in timpul actului sexual , secretii vaginale anormale sau mancarime.

Oboseala

O alta cauza a scaderii dorintei sexuale la femei corespunde oboselii, argumentata de multiplicitatea sarcinilor stabilite pentru gen care scade dorinta sexuala si deci exercitarea functiei sexuale.

Menopauza

Menopauza este ciclul menstrual final prin care trece o femeie, diagnosticul ei se pune dupa ce au trecut 12 luni fara sa-si vada perioada menstruala si varsta ei este intre 40 si 50 de ani, dar varsta medie pentru populatia feminina din Statele Unite este la varsta de 51 de ani.

Sa vedem relatia dintre lipsa apetitului sexual la femei si menopauza. Menopauza este un proces biologic normal care are loc cu anumite simptome fizice si psihologice, care modifica somnul si energia la unele femei si afecteaza adesea sanatatea emotionala a femeilor. Simptomele si semnele menopauzei pot varia de la femeie la femeie, la fel ca si durata menopauzei.

In general, este normal ca femeile sa aiba unele nereguli in perioadele menstruale inainte de aparitia completa a menopauzei. Acest proces se numeste perimenopauza, este total normal, frecvent si asteptat. In aceasta perioada, ciclurile menstruale tind sa alterneze intre absenta si prezenta sangerarii si astfel se alterneaza timp de cateva luni.

De ce apare lipsa apetitului sexual la femeile aflate la menopauza? Shannon K. Laughlin-Tommaso, MD (2021) raporteaza ca uscaciunea vaginala si lubrifierea slaba sau deloc la femei este o problema frecventa de postmenopauza din cauza scaderii naturale a nivelului de estrogen din organism din cauza menopauzei normale.

Daca te intrebi la ce varsta o femeie isi pierde dorinta, raspunsul este ca dorinta se mentine de obicei la batranete.

Datorita progreselor stiintei si diverselor studii in legatura cu sexologia, exista diverse elemente pentru a face fata scaderii dorintei sexuale atat la femei, cat si la barbati.

  1. Primul pas este sa mergi la un specialist in sanatate, in special un psiholog sau sexolog, pentru a afla daca ceea ce se intampla este o alterare sau tulburare de natura sexuala.
  2. In continuare, sa cunoasca radacina modificarii respective , care poate fi de natura psihologica, biologica sau sociala.
  3. Educatia sexuala este importanta pentru orice cuplu, mai ales pentru cei care au dificultati inainte, in timpul si dupa actul sexual.
  4. Abordarea unei astfel de probleme cu un terapeut sexual poate fi un instrument util pentru a face fata scaderii apetitului sexual.
  5. Aceste interventii terapeutice se bazeaza pe furnizarea de informatii despre diverse tehnici de excitare pentru a creste dorinta sexuala.
  6. Interventia psihologica este esentiala atat in ​​ingrijirea individualizata, cat si in cea de cuplu, intrucat obiectivul este de a afla cauzele scaderii dorintei sexuale, precum si in interventia de crestere a intimitatii si a dorintei fata de cuplu.
  7. Medicamentele pot fi un instrument atunci cand se trateaza femeile care au dorinta sexuala scazuta, diferite tipuri de antidepresive imbunatatesc de obicei dorinta sexuala si sunt prescrise pentru a obtine interesul si excitarea sexuala.
  8. Diferiti experti din domeniul sexologiei recomanda diverse tehnici sau solutii pentru a creste excitatia feminina , inclusiv planificarea si imaginatia ca un truc pentru a creste dorinta sexuala. Fiinta umana a realizat de-a lungul evolutiei sale o serie de ritualuri sau obiceiuri pentru a atinge obiective si scopuri in viata, de asemenea, este indicat sa pui in practica planificarea intalnirii sexuale si sa-ti imaginezi ce vrei sa faci in timpul actului sexual.
  9. Preludiul este unul dintre cele mai recomandate trucuri sau sfaturi pentru a creste dorinta sexuala la femei, aceasta pornind de la un mesaj text, note sau detalii pe parcursul zilei, pana la masaje si mangaieri inainte de actul sexual.
  10. Comunicarea este cel mai important si decisiv truc pentru a creste dorinta sexuala, autoexplorarea este inceputul autocunoasterii propriului corp si astfel cunoasterea celor mai erogene zone care trebuie discutate cu partenerul pentru a creste dorinta si satisfactia in momentul functia exercitiului sexual.

In concluzie, studiul disfunctiilor sexuale feminine continua sa fie un subiect de interes pentru cercetatori, de asemenea, mai multi factori sunt inca in curs de studiu pentru a intelege in profunzime aceste modificari ale interesului si dorintei sexuale. Este important ca populatia in general sa constientizeze diferitele tipuri de tulburari sau alterari in relatie cu sexualitatea, in special tema abordata, factorii de risc si posibilele tratamente ale acesteia.

Populare

Nu rata

Recente

Lucruri de luat in considerare atunci cand alegi un nume pentru bebelusul tau

Alegerea unui nume pentru bebelusul tau este unul dintre riturile de trecere a parintelui. Alegerea unui nume este un cadou special care iti va...

Tot ce trebuie sa stiti pentru a ingriji un ficus acasa

Descopera elementele esentiale despre una dintre cele mai usor de ingrijit plante, precum si una dintre cele mai frumoase in decorarea interioara.Ficusul este una...

Ce este un televizor 4k si cum il alegi pe cel mai bun

Termenul  de televizor 4K descrie o rezolutie de ecran de ultra-inalta definitie . Este posibil sa il vedeti si etichetat ca UHD, 4K sau 4K UHD, in functie...