Tipuri de lumanari: un ghid zilnic pentru diferite stiluri

Multe lumanari sunt concepute pentru un anumit scop. Puteti explora o lista de lumanari si modurile comune in care sunt utilizate.

Lumanari pentru diferite scopuri

Vrei sa iei in considerare modul in care intentionezi sa folosesti o anumita lumanare atunci cand alegi una. Unele tipuri de lumanari sunt populare deoarece sunt facute dintr-o ceara specifica, cum ar fi lumanarile din ceara de albine care ard mai mult timp. Alte lumanari sunt folosite strict pentru semnificatia asociata cu forma sau culoarea lumanarii.

Aromaterapie

Uleiurile esentiale sunt adaugate la lumanarea de aromoterapie pentru a le elibera in aer pe masura ce ceara arde. Uleiurile esentiale au o proprietate terapeutica in functie de tipul de ulei esential continut in lumanare. Puteti folosi lumanari de aromoterapie in timpul meditatiei, lucrului cu energie, va relaxati acasa sau inmuiati intr-o cada. Le poti gasi in aproape toate tipurile de ceara, precum ceara de albine sau soia.

Tort

Lumanarile pentru tort de ziua de nastere sunt de obicei lumanari mici si subtiri, desi sclipiciile sunt inalte. Lumanarile pentru tort de ziua de nastere vin in culori asortate, dungi involburate, sclipici sau stralucitoare. Puteti gasi lumanari numerice pentru toppers de tort pentru a arata varsta persoanei. Lumanarile complicate si lumanarile cu flacara care schimba culoarea sunt doar cateva disponibile pentru un tort de ziua de nastere. S-ar putea sa preferati seturile de lumanari cu caracter de tort de ziua de nastere pentru a-i face pe plac unui baiat de nastere.

Numaratoarea inversa a nasterii

O lumanare cu numaratoare inversa a nasterii este de obicei o lumanare mare, lata, frumos decorata, care are numere de la 1 la 18 sau de la 1 la 21. Numarul unu se afla in partea de sus a lumanarii, cu celelalte numere in ordine descrescatoare de-a lungul ei. In fiecare an, de ziua ta, aprinzi lumanarea si o lasi sa arda pana la inceputul urmatorului numar. In anul urmator, vei aprinde lumanarea si vei lasa sa arda pana la urmatorul numar si asa mai departe. Aceste lumanari sunt adesea oferite ca un cadou pentru baby shower.

Sculptura

Lumanarile sculptate au farmecul lumii vechi intr-un stil baroc. Aceste lumanari aduc lumii o nota magica. Lumanarile sunt umplute cu bucle de ceara si vartejuri de ceara colorate. Le puteti gasi in dimensiuni mici pana la mari, ca lumanari stalp sau conice.

Inel

Lumanarile de clopotel sunt utilizate pe scara larga in clopoteii de inger de Craciun. Ele sunt, de asemenea, folosite in diferite ritualuri crestine si evreiesti, vraji, memoriale, privegheri la lumina lumanarilor si in alte scopuri. Aceste lumanari vin in diferite culori si sunt adesea vandute in vrac de la 40 la 100 de lumanari.

Botezul si Prima Impartasanie

O lumanare de botez este de obicei data cand un copil este botezat. Lumanarea poate fi un con de dimensiuni obisnuite sau un con ceremonial mult mai mare. Cu toate acestea, borcanul si lumanarile votive in suporturi decorative sunt, de asemenea, populare. Puteti personaliza aceste lumanari cu numele bebelusului si data nasterii. Aceasta lumanare este disponibila si ca lumanare pentru prima impartasanie cu numele copilului si data primei impartasanie a copilului. Ambele tipuri de lumanari pot prezenta, de asemenea, diferite simboluri religioase.

Citronella

Lumanarile cu citronella sunt facute din orice tip de ceara. Uleiul esential de citronella este adaugat in lumanare, deoarece planta de citronella este cunoscuta pentru a respinge tantarii. Aceste lumanari sunt populare pentru terasa, terasa si gradina pentru a alunga tantarii enervanti.

Departament

Lumanarile plate pictate manual au fitil dublu. Lumanarea subtire este sustinuta de un suport de otel sau alt suport ignifug. Flatyz Candles este unul dintre cei mai importanti producatori ai acestor lumanari fantastice. Le puteti gasi pictate cu scene de sezon, de vacanta si diverse.

Plutitoare

Lumanarile plutitoare vin in toate culorile si formele. Le puteti folosi in boluri cu apa, vaze tubulare si piscine. Aceste lumanari ard din centru spre exterior, astfel incat sa nu se scurga ceara. Lumanarile plutitoare sunt populare pentru receptii de nunta, piese centrale si diverse petreceri si sarbatori.

Borcan

Lumanarile in borcane sunt de obicei vandute in recipiente de sticla, dar pot fi din ceramica sau metal. Lumanarile sunt de obicei parfumate si vin cu un capac pe care il puteti folosi pentru a sufla lumanarea. Recipientele sunt adesea decorative pentru a servi ca un accesoriu frumos atunci cand lumanarea nu este folosita. Puteti decide sa refolositi recipientul odata ce lumanarea se epuizeaza.

Lumanari speciale de sarbatori

Exista multe tipuri de lumanari de Craciun. Puteti gasi lumanari conice decorate sau lumanari turnate care seamana cu un pom de Craciun, conuri de pin, dovleci si alte motive de Craciun. Puteti gasi, de asemenea, seturi de lumanari conice pictate manual. Daca iti plac lumanarile retro precum lumanarile Gurley din anii 1940 si 1950, poti cumpara altele noi din linia reinviata de lumanari.

Noutate

Lumanarile noutate vin in toate formele, culorile si dimensiunile. Aceste lumanari pot fi in forma de cranii, dovleci, Mos Craciun, suculente, fructe si aproape orice forma doriti.

Stalp

Lumanarile stalp sunt coloane impunatoare care pot fi arse ca un grup sau ca o singura lumanare. Aceste lumanari vin in toate marimile si culorile si pot fi realizate din orice tip de ceara.

Ritual (figura)

Lumanarea rituala are de obicei forma unui corp uman. Poate fi o persoana sau un cuplu. Aceste lumanari sunt folosite in vraji, in special in magie hoodo si voodoo.

Sculptat

Unele lumanari sculptate sunt facute din ceara de albine, deoarece este o ceara premium cu care este usor de lucrat. Puteti gasi tot felul de sculpturi, de la modele decorative pentru lumanari stalpi pana la sculpturi de animale. Unele lumanari sculptate permit ca flacara lumanarii sa straluceasca in spatele sculpturilor pentru un efect de stralucire interior.

A spune pe litere

Lumanarile vrajitoare vin adesea in cutii de 20 pana la 40 de lumanari de diferite culori. Lumanarile sunt uneori numite lumanari magice. Aceste lumanari sunt folosite atunci cand lansati vraji sau efectuati alte ritualuri magice.

Ascuti

Lumanarile conice sunt lumanari elegante, alungite, cu varful conic. O lumanare conica este mai lata la baza si putin mai ingusta la varf. Lumanarile sunt asezate intr-un sfesnic sau sfesnic/suport de lumanare. Puteti gasi, de asemenea, lumanari care sunt laminate cu ceara de albine pentru o alegere cu adevarat eleganta de lumanare.

Te aprind

O lumanare de ceainic are o ceasca de metal subtire, rotunda, de unica folosinta sau uneori o ceasca de plastic. Canelicul a fost creat pentru a fi folosit ca incalzitor de alimente si ceainic. Puteti plasa o cana in diverse suporturi decorative, care sunt folosite pentru a incalzi uleiurile parfumate sau pentru iluminatul de accent.

Staniu

O lumanare de tabla este exact ceea ce suna, un recipient de tabla care contine o lumanare. Cutia are un capac pe care il poti folosi pentru a stinge lumanarea. Lumanarile de tabla de calatorie sunt un stil popular si au, de obicei, de dimensiunea unei lumanari de ceainic, desi puteti gasi lumanari mai mari.

Votiv

O lumanare votiva este mica, dar mai inalta decat luminile de ceai. Votivele sunt mai inguste la baza. Aceste lumanari sunt folosite in biserici ca lumanari de rugaciune. Lumanarile de rugaciune sunt de obicei albe, desi sunt disponibile lumanari de rugaciune din ceara de albine. Lumanarile sunt continute intr-un suport de sticla. De asemenea, puteti cumpara votive colorate pentru a le folosi in scopuri decorative.

Unita de nunta

O lumanare de unitate este folosita in timpul ceremoniei de nunta. Reprezinta doua persoane care se unesc intr-o uniune matrimoniala ca o singura persoana. Lumanarea unitara poate fi simpla sau personalizata cu numele sau initialele mirilor. Imaginile pot fi adaugate la lumanari sau simboluri religioase. Lumanarile Unity sunt, de obicei, lumanari cu stalp mari. Unele cupluri aprind lumanarea unitatii la fiecare aniversare de nunta.

Diferite tipuri de lumanari

Pe langa diferite dimensiuni si forme, lumanarile sunt disponibile in variante parfumate si neparfumate. Puteti folosi orice tip de lumanare in functie de preferintele dumneavoastra personale. Unii oameni sunt sensibili la lumanarile parfumate si opteaza pentru cele fara parfum. Parfumurile sunt folosite in toate tipurile de ceara pentru lumanari.

Lumanari fara flacara

Lumanarile fara flacara ofera lumina subtila a lumanarilor fara a fi un pericol de incendiu. Puteti cumpara lumanari individuale fara flacara sau in grupuri de diferite dimensiuni. Lumanarile de stalp sunt optiuni foarte populare, desi puteti gasi luminite votive si fara flacara. Lumanarile necesita baterii AA sau AAA pentru a functiona. Multe lumanari fara flacara vin cu o telecomanda cu actiune variabila a flacarii.

Lumanari fara picurare

O lumanare fara picaturi poate fi o optiune excelenta pentru orice eveniment. In timp ce o lumanare conica cu urme de ceara care se rostogoleste pe lungimea lumanarii are o atmosfera romantica, poate strica orice dedesubt. O lumanare fara picurare poate picura in continuare, dar ceara exterioara se intareste rapid, astfel incat ceara nu continua sa se rostogoleasca pe lumanare si sa treaca pe langa suport.

Ceara de lumanare

Este posibil sa descoperiti o preferinta atunci cand explorati diferitele tipuri de ceara de lumanare disponibile. Unele optiuni populare sunt ceara de albine, soia, parafina, palmier si merisor. Fiecare ceara are proprietati specifice, cum ar fi ceara de albine are un timp de ardere mai lung sau ceara de soia este facuta dintr-o resursa durabila.

Alegeti o lumanare perfecta pentru un anumit scop

Exista atat de multe optiuni pentru lumanari. Odata ce intelegi tipurile de lumanari disponibile, o poti alege pe cea perfecta pentru scopul tau.

Multe lumanari sunt concepute pentru un anumit scop. Puteti explora o lista de lumanari si modurile comune in care sunt utilizate.

Lumanari pentru diferite scopuri

Vrei sa iei in considerare modul in care intentionezi sa folosesti o anumita lumanare atunci cand alegi una. Unele tipuri de lumanari sunt populare deoarece sunt facute dintr-o ceara specifica, cum ar fi lumanarile din ceara de albine care ard mai mult timp. Alte lumanari sunt folosite strict pentru semnificatia asociata cu forma sau culoarea lumanarii.

Aromaterapie

Uleiurile esentiale sunt adaugate la lumanarea de aromoterapie pentru a le elibera in aer pe masura ce ceara arde. Uleiurile esentiale au o proprietate terapeutica in functie de tipul de ulei esential continut in lumanare. Puteti folosi lumanari de aromoterapie in timpul meditatiei, lucrului cu energie, va relaxati acasa sau inmuiati intr-o cada. Le poti gasi in aproape toate tipurile de ceara, precum ceara de albine sau soia.

Tort

Lumanarile pentru tort de ziua de nastere sunt de obicei lumanari mici si subtiri, desi sclipiciile sunt inalte. Lumanarile pentru tort de ziua de nastere vin in culori asortate, dungi involburate, sclipici sau stralucitoare. Puteti gasi lumanari numerice pentru toppers de tort pentru a arata varsta persoanei. Lumanarile complicate si lumanarile cu flacara care schimba culoarea sunt doar cateva disponibile pentru un tort de ziua de nastere. S-ar putea sa preferati seturile de lumanari cu caracter de tort de ziua de nastere pentru a-i face pe plac unui baiat de nastere.

Numaratoarea inversa a nasterii

O lumanare cu numaratoare inversa a nasterii este de obicei o lumanare mare, lata, frumos decorata, care are numere de la 1 la 18 sau de la 1 la 21. Numarul unu se afla in partea de sus a lumanarii, cu celelalte numere in ordine descrescatoare de-a lungul ei. In fiecare an, de ziua ta, aprinzi lumanarea si o lasi sa arda pana la inceputul urmatorului numar. In anul urmator, vei aprinde lumanarea si vei lasa sa arda pana la urmatorul numar si asa mai departe. Aceste lumanari sunt adesea oferite ca un cadou pentru baby shower.

Sculptura

Lumanarile sculptate au farmecul lumii vechi intr-un stil baroc. Aceste lumanari aduc lumii o nota magica. Lumanarile sunt umplute cu bucle de ceara si vartejuri de ceara colorate. Le puteti gasi in dimensiuni mici pana la mari, ca lumanari stalp sau conice.

Inel

Lumanarile de clopotel sunt utilizate pe scara larga in clopoteii de inger de Craciun. Ele sunt, de asemenea, folosite in diferite ritualuri crestine si evreiesti, vraji, memoriale, privegheri la lumina lumanarilor si in alte scopuri. Aceste lumanari vin in diferite culori si sunt adesea vandute in vrac de la 40 la 100 de lumanari.

Botezul si Prima Impartasanie

O lumanare de botez este de obicei data cand un copil este botezat. Lumanarea poate fi un con de dimensiuni obisnuite sau un con ceremonial mult mai mare. Cu toate acestea, borcanul si lumanarile votive in suporturi decorative sunt, de asemenea, populare. Puteti personaliza aceste lumanari cu numele bebelusului si data nasterii. Aceasta lumanare este disponibila si ca lumanare pentru prima impartasanie cu numele copilului si data primei impartasanie a copilului. Ambele tipuri de lumanari pot prezenta, de asemenea, diferite simboluri religioase.

Citronella

Lumanarile cu citronella sunt facute din orice tip de ceara. Uleiul esential de citronella este adaugat in lumanare, deoarece planta de citronella este cunoscuta pentru a respinge tantarii. Aceste lumanari sunt populare pentru terasa, terasa si gradina pentru a alunga tantarii enervanti.

Departament

Lumanarile plate pictate manual au fitil dublu. Lumanarea subtire este sustinuta de un suport de otel sau alt suport ignifug. Flatyz Candles este unul dintre cei mai importanti producatori ai acestor lumanari fantastice. Le puteti gasi pictate cu scene de sezon, de vacanta si diverse.

Plutitoare

Lumanarile plutitoare vin in toate culorile si formele. Le puteti folosi in boluri cu apa, vaze tubulare si piscine. Aceste lumanari ard din centru spre exterior, astfel incat sa nu se scurga ceara. Lumanarile plutitoare sunt populare pentru receptii de nunta, piese centrale si diverse petreceri si sarbatori.

Borcan

Lumanarile in borcane sunt de obicei vandute in recipiente de sticla, dar pot fi din ceramica sau metal. Lumanarile sunt de obicei parfumate si vin cu un capac pe care il puteti folosi pentru a sufla lumanarea. Recipientele sunt adesea decorative pentru a servi ca un accesoriu frumos atunci cand lumanarea nu este folosita. Puteti decide sa refolositi recipientul odata ce lumanarea se epuizeaza.

Lumanari speciale de sarbatori

Exista multe tipuri de lumanari de Craciun. Puteti gasi lumanari conice decorate sau lumanari turnate care seamana cu un pom de Craciun, conuri de pin, dovleci si alte motive de Craciun. Puteti gasi, de asemenea, seturi de lumanari conice pictate manual. Daca iti plac lumanarile retro precum lumanarile Gurley din anii 1940 si 1950, poti cumpara altele noi din linia reinviata de lumanari.

Noutate

Lumanarile noutate vin in toate formele, culorile si dimensiunile. Aceste lumanari pot fi in forma de cranii, dovleci, Mos Craciun, suculente, fructe si aproape orice forma doriti.

Stalp

Lumanarile stalp sunt coloane impunatoare care pot fi arse ca un grup sau ca o singura lumanare. Aceste lumanari vin in toate marimile si culorile si pot fi realizate din orice tip de ceara.

Ritual (figura)

Lumanarea rituala are de obicei forma unui corp uman. Poate fi o persoana sau un cuplu. Aceste lumanari sunt folosite in vraji, in special in magie hoodo si voodoo.

Sculptat

Unele lumanari sculptate sunt facute din ceara de albine, deoarece este o ceara premium cu care este usor de lucrat. Puteti gasi tot felul de sculpturi, de la modele decorative pentru lumanari stalpi pana la sculpturi de animale. Unele lumanari sculptate permit ca flacara lumanarii sa straluceasca in spatele sculpturilor pentru un efect de stralucire interior.

A spune pe litere

Lumanarile vrajitoare vin adesea in cutii de 20 pana la 40 de lumanari de diferite culori. Lumanarile sunt uneori numite lumanari magice. Aceste lumanari sunt folosite atunci cand lansati vraji sau efectuati alte ritualuri magice.

Ascuti

Lumanarile conice sunt lumanari elegante, alungite, cu varful conic. O lumanare conica este mai lata la baza si putin mai ingusta la varf. Lumanarile sunt asezate intr-un sfesnic sau sfesnic/suport de lumanare. Puteti gasi, de asemenea, lumanari care sunt laminate cu ceara de albine pentru o alegere cu adevarat eleganta de lumanare.

Te aprind

O lumanare de ceainic are o ceasca de metal subtire, rotunda, de unica folosinta sau uneori o ceasca de plastic. Canelicul a fost creat pentru a fi folosit ca incalzitor de alimente si ceainic. Puteti plasa o cana in diverse suporturi decorative, care sunt folosite pentru a incalzi uleiurile parfumate sau pentru iluminatul de accent.

Staniu

O lumanare de tabla este exact ceea ce suna, un recipient de tabla care contine o lumanare. Cutia are un capac pe care il poti folosi pentru a stinge lumanarea. Lumanarile de tabla de calatorie sunt un stil popular si au, de obicei, de dimensiunea unei lumanari de ceainic, desi puteti gasi lumanari mai mari.

Votiv

O lumanare votiva este mica, dar mai inalta decat luminile de ceai. Votivele sunt mai inguste la baza. Aceste lumanari sunt folosite in biserici ca lumanari de rugaciune. Lumanarile de rugaciune sunt de obicei albe, desi sunt disponibile lumanari de rugaciune din ceara de albine. Lumanarile sunt continute intr-un suport de sticla. De asemenea, puteti cumpara votive colorate pentru a le folosi in scopuri decorative.

Unita de nunta

O lumanare de unitate este folosita in timpul ceremoniei de nunta. Reprezinta doua persoane care se unesc intr-o uniune matrimoniala ca o singura persoana. Lumanarea unitara poate fi simpla sau personalizata cu numele sau initialele mirilor. Imaginile pot fi adaugate la lumanari sau simboluri religioase. Lumanarile Unity sunt, de obicei, lumanari cu stalp mari. Unele cupluri aprind lumanarea unitatii la fiecare aniversare de nunta.

Diferite tipuri de lumanari

Pe langa diferite dimensiuni si forme, lumanarile sunt disponibile in variante parfumate si neparfumate. Puteti folosi orice tip de lumanare in functie de preferintele dumneavoastra personale. Unii oameni sunt sensibili la lumanarile parfumate si opteaza pentru cele fara parfum. Parfumurile sunt folosite in toate tipurile de ceara pentru lumanari.

Lumanari fara flacara

Lumanarile fara flacara ofera lumina subtila a lumanarilor fara a fi un pericol de incendiu. Puteti cumpara lumanari individuale fara flacara sau in grupuri de diferite dimensiuni. Lumanarile de stalp sunt optiuni foarte populare, desi puteti gasi luminite votive si fara flacara. Lumanarile necesita baterii AA sau AAA pentru a functiona. Multe lumanari fara flacara vin cu o telecomanda cu actiune variabila a flacarii.

Lumanari fara picurare

O lumanare fara picaturi poate fi o optiune excelenta pentru orice eveniment. In timp ce o lumanare conica cu urme de ceara care se rostogoleste pe lungimea lumanarii are o atmosfera romantica, poate strica orice dedesubt. O lumanare fara picurare poate picura in continuare, dar ceara exterioara se intareste rapid, astfel incat ceara nu continua sa se rostogoleasca pe lumanare si sa treaca pe langa suport.

Ceara de lumanare

Este posibil sa descoperiti o preferinta atunci cand explorati diferitele tipuri de ceara de lumanare disponibile. Unele optiuni populare sunt ceara de albine, soia, parafina, palmier si merisor. Fiecare ceara are proprietati specifice, cum ar fi ceara de albine are un timp de ardere mai lung sau ceara de soia este facuta dintr-o resursa durabila.

Alegeti o lumanare perfecta pentru un anumit scop

Exista atat de multe optiuni pentru lumanari. Odata ce intelegi tipurile de lumanari disponibile, o poti alege pe cea perfecta pentru scopul tau.

Populare

Nu rata

Recente

Lucruri de luat in considerare atunci cand alegi un nume pentru bebelusul tau

Alegerea unui nume pentru bebelusul tau este unul dintre riturile de trecere a parintelui. Alegerea unui nume este un cadou special care iti va...

Tot ce trebuie sa stiti pentru a ingriji un ficus acasa

Descopera elementele esentiale despre una dintre cele mai usor de ingrijit plante, precum si una dintre cele mai frumoase in decorarea interioara.Ficusul este una...

Ce este un televizor 4k si cum il alegi pe cel mai bun

Termenul  de televizor 4K descrie o rezolutie de ecran de ultra-inalta definitie . Este posibil sa il vedeti si etichetat ca UHD, 4K sau 4K UHD, in functie...