Orgasmul, actul final al raportului sexual, momentul de maxima placere al acestui joc al placerii.
Chiar daca din punct de vedere fiziologic definitia orgasmului este identica atat pentru barbati, cat si pentru femei, momentul, intesitatea si mai ales ritmicitatea difera.
Exemplu cel mai simplu al diferentei orgasmului la barbati si femei: barbatul nu poate simula un orgasm. Orgasmul masculin este insotit de ejacularea spermei, orgasmul are, am putea spune, efecte vizibile reale. Spre deosebire de barbat, femeia este capabila de a avea mai multe orgasme succesive.
Ce este orgasmul? Orgasmul este rezultatul stimularii organelor sexuale, si in functie de zona stimulata exista mai multe tipuri de orgasme.
Insa avand in vedere ca orgasmul feminin se produce diferit de cel masculin vom trata cele doua tipuri de orgasme, respectiv masculin si feminin, separat.
Orgasmul feminin se manifesta prin contractarea ritmica a muschilor perineali, a sfincterului anal si a uterului, pe cand la barbati, orgasmul se manifesta prin ejacularea spermei.
Femeile ajung mult mai greu la orgasm decat barbatii; studiile dovedesc faptul ca 1 din 3 femei nu au avut orgasm niciodata, si doar 1 din 10 femei reusesc sa aiba orgasm in timpul fiecarui act sexual. Motivul pentru care se intampla astfel de situatii poate fi foarte variat, incepand de la cauze fiziologice si pana la cauze psihologice. Insa cel mai adesea femeia nu ajunge la orgasm deoarece comunicarea dintre parteneri in timpul actului sexual nu exista, sau partenerul nu a reusit sa cunoasta zonele erogene ale femei. Identificarea zonelor erogene si a punctului G, atractia fizica, preludiul, atmosfera, sunt elemente cheie pentru ca o femeie sa aiba orgasm.
Orgasmul, indiferent ca vorbim de orgasmul la femei sau barbati, are rol terapeutic asupra fiecaruia, deoarece in timpul orgasmului presiunea arteriala creste, ceea ce determina cresterea fluxului sangvin si implicit arterele se dilata, irigand foarte bine inima, creierul si plamanii. De asemenea, cel mai important element este eliminarea in sange al unui hormon beta-endorfina, care determina o stare de relaxare euforica.
Femeile, in functie de zona stimulata, pot avea mai multe tipuri de orgasme:
Orgasm clitoridian; Orgasm vaginal; Orgasm anal; Orgasm mamar.
Orgasmul clitoridian se manifesta in urma stimularii, manuale sau bucale, a clitorisului timp de mai multe minute. Aceasta stimulare poate fi un preludiu al actului sexual, sau nu.
Orgasmul clitoridian dureaza circa 5-10 secunde, prin contractia rapida a muschilor din jurul vaginului din partea inferioara a acestuia. Dupa un orgasm clitoridian, orice incercare de stimulare sexuala este sortita esecului, deoarece dupa orgasm se manifesta asa numita perioada refractara.
Orgasmul vaginal este rezultatul actiunii si miscarii penisului de penetrare si retragere in/din interiorul vaginului. Orgasmul vaginal se manifesta prin contractarea ritmica a muschilor pelvieni, sfincterului anal si a uterulului.
Prin miscarea de penetrare/retragere a penisului in erectie in/din interiorul vaginului se obtine o presiune exercitata asupra muschilor din portiunea inferioara a vaginului sau asupra peretului vaginal, punctul G.
Spre deosebire de orgasmul clitoridian, orgasmul vaginal produce senzatii mult mai intense, atat ca durata, cat si ca si intensitate. Orgasmul vaginal dureaza cateva minute, iar o femeie poate avea mai multe orgasme.
Orgasmul anal se poate manifesta la orice persoana. Decizia unei stimulari sau penetrari anale se face doar dupa o lubrifiere corespunzatoare a zonei, altfel in loc de placere si orgasm, vom avea un rezultat foarte dureros.
Orgasmul anal se obtine fie prin stimularea manuala (cu degetul sau jucarii sexuale), fie prin penetrarea intraanala.
In cazul barbatilor, orgasmul se manifesta doar printr-o singura parte a organismului si anume prin penis. Spre deosebire de femei, barbatii nu pot stimula un orgasm, deoarece in cele mai multe cazuri orgasmul la barbati se manifesta printr-o ejaculare a spermei.
Orgasmul masculin este determinat de penis, care aflata in erectie executa o miscare ritmica de penetrare retragere in/din vagin, sau stimulare mecanica (masturbare) sau orala (felatie).
Orgasmul masculin este un reflex controlat de lombul limbic si hipotalamus.
De asemnea, barbatii isi pot „amana” orgasmul, si mai ales ejacularea, astfel incat si partenerele lor sa aiba un orgasm.
Orgasmul masculin dureaza intre 3-10 secunde, insa senzatiile sunt deosebit de intense si se propaga in toata partea inferioara a abdomenului.
Cel mai placut este insa orgasmul simultan, faptul ca ambii partenerii sexuali sa atinga orgasmul in acelasi moment. Senzatiile in acest caz se amplifica.
Secretul orgasmului este destul de simplu: comunicarea intre parteneri, astfel incat ambii se se simta in largul lor in timpul actului sexual, preludiul este deosebit de important, in special pentru femei, si atmosfera.
Chiar daca sunteti tineri, nu considerati orgasmul ceva de la sine, ceva normal. Diverisitatea si faptul de a incerca mereu ceva nou, de a condimenta relatia sexuala, va va ajuta sa aveti orgasm cat mai des si cat mai intens.
Profitati cat puteti de efectele benefice si terapeutice ale unui orgasm!