Cum se bea corect cafeaua?

Foarte multe persoane se declara dependente de cafea, neputandu-si incepe ziua fara o ceasca buna de cafea. Indiferent de momentul in care alegi sa iti bei cafeaua, trebuie sa stii ca exista anumite reguli in ceea ce priveste consumarea acesteia. Sa vedem cum se bea corect cafeaua!

Temperatura

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca temperatura cafelei este cea mai importanta atunci cand vrei sa savurezi o cafea cu adevarat buna. Tine minte numarul magic 57. Aceasta este temperatura, exprimata in grade celsius, pe care trebuie sa o aiba cafeaua pentru a te putea bucura de savoarea ei irezistibila.

Ora

Cercetatorii de la Universitatea Rosalind Franklin au facut un studiu si asupra intervalului orar la care este bine sa ne bem cafeaua. Se pare ca pana la 9:30, nivelul de cortizol din sange este ridicat, acesta incepand sa scada dupa ora 9:30 am. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in intervalul 9:30 – 11:30 am este cel mai bun moment sa bem cafeaua, deoarece atunci organismul nostru are nevoie de energie.

Somn

Un alt grup de specialisti au ajuns la concluzia ca o ceasca de cafea te poate ajuta sa dormi mai bine. Desi nu iti vine sa crezi, cercetatorii spun ca o cafea bauta cu 30 de minute inainte de culcare te ajuta sa te odihnesti mai bine si sa te trezesti plin de energie. Cofeina incepe sa isi faca efectul dupa 30 de minute de la consum, iar tu va trebui sa adormi in cele 30 de minute pentru a dormi mai bine.

Latte

Stiai ca iti poti prepara chiar la tine acasa un latte, foarte simplu si usor? Trebuie doar sa adaugi o lingurita de unt nesarat la fiecare ceasca de cafea si sa pui amestecul in blender. Dupa 20-30 de secunde, cafeaua va deveni foarte cremoasa, asemeni unui latte.