Cum il scapi pe cel mic de frica de dentist!

Ingrijirea danturii trebuie sa inceapa inca de la o varsta frageda, asadar va trebui sa iti obisnuiesti copilul inca de mic sa aiba grija de dantura sa. Daca sa il inveti sa se spele singur pe dinti este usor, sa il inveti sa nu ii fie frica de dentist poate fi mai greu. Sa vedem cum il scapi pe cel mic de frica de dentist!

O buna igiena orala va ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, la prevenirea aparitiei cariilor sau altor probleme dentare. Periajul dintilor va fi facut de doua ori pe zi, in fiecare dimineata si seara, avand grija ca cel mic sa nu inghita pasta de dinti.

Cand se face prima vizita la stomatolog?

Este indicat ca prima vizita a celui mic la stomatolog sa aiba loc in jurul varstei de 12-15 luni. Atunci medicul ii va putea examina dintisorii si va putea vedea daca sunt probleme. Experienta nu trebuie sa fie una traumatizanta pentru cel mic, iar parintii pot invata copilul de acasa sa deschida gura si sa stea linistit cat cineva il examineaza.

Ca parinte, te poti juca tu cu cel mic de-a dentistul pe acasa. Lasa-l intai sa te examineze el pe tine, apoi cere-i si lui sa fie examinat. In acest fel va vedea consultul ca un joc si totul va fi mult mai usor.

Gaseste un specialist pediatru

Este bine ca cel mic sa nu aiba acelasi medic stomatolog pe care il ai si tu. Mai mult decat atat, exista cabinete stomatologice special concepute pentru copii, unde medicii stomatologi au experienta cu cei mici. Medicul copilului tau trebuie sa fie foarte rabdator si sa nu incerce sa-l forteze pe cel mic sa faca ceva ce nu isi doreste.

Controale periodice

Pe masura ce cel mic creste, va trebui sa il obisnuiesti cu controale stomatologice periodice, la maxim 1 an. In cazul in care pe cel mic il doare un dinte vizita la medicul stomatolog va trebui facuta imediat, pentru rezolvarea problemei. Nu lasa afectiunile dentare ale celui mic netratate, deoarece acestea se pot agrava sau infecta, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.

Produse speciale pentru copii

Pe piata exista deja o multime de produse destinate sanatatii orale special concepute pentru copii. Alege aceste produse, deoarece sunt cele mai bune pentru copilul tau. Invata-l inca de mic sa foloseasca periuta de dinti si chiar ata dentara pentru a-i curata spatiile dintre dinti. La inceput va avea nevoie de ajutorul tau, insa pe masura ce va creste, vei vedea ca va avea singur grija de dantura sa.