Iata de ce cheltui peste masura!

De cele mai multe ori facem cumparaturi din impuls, fara sa ne gandim ca la sfarsitul lunii vom ramane cu portofelul gol. Daca si tie ti se intampla acest lucru, poate ar trebui sa fii atenta la sfaturile de mai jos, care iti vor spune cum sa nu mai cheltuiesti atat de mult. Iata de ce cheltui peste masura!

Nu platesti la timp utilitatile

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci atunci cand iei salariul este sa platesti toate facturile restante si intretinerea, rata sau orice mai ai de platit in luna respectiva. In acest fel vei scapa de cheltuielile curente, iar banii ramasi vor fi pentru alte cheltuieli.

Ignori reducerile

Reducerile ar trebui sa fie cele mai bune prietene ale unei femei. Vaneaza orice oferta, chiar daca este la alimente, la hainute, la machiaj sau medicamente. Orice reducere inseamna mai multi bani in portofelul tau.

Cumperi lucruri inutile

Sunt convinsa ca te-ai intors acasa, cel putin o data, cu lucruri de care nu aveai nevoie. Nu iti mai cumpara lucruri pe care stii ca nu le vei folosi sau pe care le ai deja acasa. Risti in acest fel sa cheltui prea mult fara sa iti dai seama.

Fa economie la utilitati

Pentru a putea plati mai putin la curent, gaze sau electricitate, incearca sa te inveti sa economisesti. Nu mai lasa apa sa curga, nu lasa gazele aprinse doar pentru a te incalzi si nu mai lasa luminile aprinse in toata casa.

Fa-ti abonament la mijloacele de transport in comun

Un abonament la mijloacele de transport in comun este mult mai ieftin decat daca ti-ai cumpara in fiecare zi cate un bilet pentru fiecare calatorie. Iti poti face si abonament la sala, daca obisnuiesti sa faci sport, la coafor, manichiura sau pedichiura, iar in acest fel vei scuti ceva banuti.

Nu ai lista de cumparaturi

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa nu ai o lista de cumparaturi atunci cand te duci intr-un hipermarket. Fara o lista fixa, vei cumpara mult mai multe alimente, de care poate nu ai nevoie.