Ai gatul intepenit? Iata cateva exercitii!

Gatul intepenit poate fi o consecinta a spondilozei cervicale, o afectiune cauzata de degenerarea articulatiilor gatului, care afecteaza in special persoanele trecute de 60 de ani. Spondiloza cervicala poate fi considerata o forma de artrita, si nu trebuie ignorata. Gatul intepenit mai poate fi o consecinta a unei pozitii incomode in care ai dormit, dimineata nemaiputand sa-ti rotesti capul. Iata cateva exercitii pe care le poti incerca atunci cand ti se intepeneste gatul.

Exercitiile de stretching te ajuta in acest caz. Aceste exercitii usoare reduc durerile musculare din zona umerilor si a cefei. Iata 5 exercitii numai bune de pus in practica:

– cu bratele la piept, va trebui sa rotesti umerii spre spatele corpului, apoi in sens invers, de cate 10 ori pentru fiecare sens de rasucire.

– pune barbia in piept. Stai in aceasta pozitie 5 secunde, apoi ridica barbia. Repeta acest exercitiu de 5 ori.

– pune barbia in piept. Din aceasta pozitie vei incerca sa rotesti capul, incet, spre stanga. Mentine pozitia 3 secunde, apoi revin-o la pozitia initiala si roteste capul in partea opusa. Cate 5 repetari pentru fiecare parte.

– du capul spre spate cat de mult poti. Mentine aceasta pozitie timp de 3-4 secunde, dupa care revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 5 ori.

– urmatorul exercitiu consta in ridicarea umerilor. Ridica si coboara umerii lent, de 10 ori.

Aceste exercitii sunt excelente si pentru persoanele care stau foarte mult timp in fata calculatorului sau pe scaun. Sunt exercitii usoare, pe care le poti practica oricand.