5 cele mai comune erori care duc la aparitia acneei

5 cele mai comune erori care duc la aparitia acneei

Nimanui nu-i place sa vorbeasca despre acnee; nimeni nu-i place sa aiba, iar viata ar fi mai buna daca nimeni nu ar suferi de aceasta afectiune. Din pacate pentru multi dintre noi, acneea este prezenta. Dar, avem vesti bune! Exista cinci erori pe care le puteti corecta in rutina dvs. de ingrijire pentru a avea un ten de 10! Eliberati pielea de aceasta problema enervanta si iritanta o data pentru totdeauna…

Eroare # 1 Utilizati produsele anti-acne incorect

Multe dintre aceste produse sunt destinate sa usuce pielea grasa, dar acest lucru poate fi mai rau. Daca utilizati acest tip de formula pe fata, inclusiv pe zonele in care aveti acnee, ar putea fi cauza eruptiilor cutanate. Cum? Pentru a usca pielea fetei, uleiul si bacteriile devin prinse in celulele nou formate, ducand la raspandirea infectiei in continuare.

Recomandarea este sa se utilizeze tratamente numai in cazul in care izbucneste focarul. In mod similar, pentru rutina de zi cu zi alegeti produse de fata cu acid salicilic si fara sulfati, in scopul de a preveni ca bacteriile sa se instaleze pe piele.

Eroare # 2 Nu indepartati machiajul inainte de a dormi

V-ati auzit spunand de aproximativ 15.245 de ori, dar tot nu urmati acest sfat! Este imperativ sa va spalati fata la sfarsitul zilei cu un demachiant fara sulfat. In caz contrar, uleiul si praful care se acumuleaza pe fata frumoasa in timpul zilei devine un hotel de cinci stele pentru bacterii peste noapte.

Eroare # 3 Uitati de exfoliere

Se recomanda sa va exfoliati fata cel putin o data pe saptamana. Celulele moarte care se acumuleaza in straturi pe pielea dvs. capteaza uleiul si bacteriile care cauzeaza acnee. Daca se utilizeaza un produs exfoliant care contine acid glicolic sau salicilic, va fi favorizata curatarea profunda a porilor, si, in consecinta, trebuie sa aveti in mod evident mai putine probleme in acest sens.

Eroare # 4 Refuzati sa va reinnoiti pernele

Este timpul sa va schimbati perna in adolescenta pentru un set de perne care nu contin bacterii! In fiecare noapte, uleiul si bacteriile pe care le lasati pe perne fac tot posibilul sa va impiedice sa aveti o piele sanatoasa.

Eroare # 5 Depasiti consumul de produse lactate

Multi oameni traiesc sub impresia ca alimentele grase si ciocolata sunt principala cauza a acneei. Cu toate acestea, studii recente arata ca de cele mai multe ori, nu este asa, si ca produsele lactate sunt cele care provoaca o crestere semnificativa a focarelor de acnee. Mai ales atunci cand acneea apare in jurul barbiei si liniei maxilarului.

Incercati sa va abtineti de la branza, lapte, inghetata si iaurt timp de trei saptamani si vedeti daca exista o diferenta.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *