Ingrediente:
– 2 Lg ulei
– 2 Lg orez fiert
– 1 ceapa medie
– 3 catei usturoi pisati
– 1 vanata mare si una mica
– 3 rosii medii
– 1 dovlecel potrivit
– 4 ardei rosii
– 2 foi de dafin
– sare
Coacem vanata mica si ardeii, iar ceapa o calim in 2 linguri de ulei in care adaugam si apa. Cand ceapa se inmoaie se pun dovlecelul si cealalta vanata tocate dupa preferinte (eu le toc in cuburi de marime medie), si se lasa la foc mic pana se inmoaie toate ingredientele. Adaugam vanata si ardeii copti si se amesteca. Se adauga rosiie taiate cuburi, foile de dafin, orezul si usturoiul si se condimenteaza cu sare, dupa gust. Se ia de pe foc si se da compozitia la cuptor pentru 45 de minute pana cand apa scade destul de mult, iar legumele se rumenesc. Se serveste cald, fiind mancarea perfecta pentru seara. Pofta buna!