Care sunt intrebarile capcana din timpul interviului de angajare!

In timpul inteviului de angajare, angajatorul iti va pune diferite intrebari, la care va trebui sa raspunzi daca vrei sa ai sanse la ocuparea postului. Noi iti spunem care sunt intrebarile capcana din timpul interviului!

Vorbiti-mi despre dumneavoastra!

Prin acest indemn, angajatorul vrea sa vada cum te exprimi si ce informatii ti se par importante pentru a vorbi despre ele. Angajatorul te poate intreba si ce parere au prietenii despre tine, incercand in acest fel sa afle mai multe despre personalitatea ta.

Descrieti-mi o problema la serviciu pe care a trebuit sa o rezolvati!

In cadrul oricarei companii apar si probleme pe care va trebui sa le rezolvi, mai ales daca pozitia pentru care sustii interviul este una de management. Este bine sa ii relatezi angajatorului o probleme reala, pe care ai rezolvat-o si sa-i explici cum ai facut acest lucru.

Stiti sa spuneti “nu”?

In acest caz angajatorul doreste sa afle daca iti sustii propriile pareri si decizii atunci cand cineva incearca sa te faca sa te razgandesti. Vorbeste despre un exemplu profesional si spune-i in ce situatie a trebuit sa spui “nu”.

Care sunt punctele dvs. slabe?

Una dintre cele mai cunoscute intrebari din timpul interviului, aceasta il va ajuta pe angajator sa iti descopere defectele. Nu te sfii sa vorbesti despre defectele tale si despre ce masuri iei pentru a le corecta.

Vorbiti-mi despre o experienta profesionala de care sunteti mandru!

Angajatorul incearca sa descopere care sunt experientele profesionale cu care te mandresti si cum ai reusit sa ajungi la acele rezultate. Vorbeste despre rolul pe care l-ai avut in echipa si de ce consideri ca a fost un succes.

Va place sa lucrati in echipa?

In acest caz, angajatorul incearca sa vada cat de bine te intelegi cu coechipierii si colegii de la birou. Vorbeste despre cum ai lucrat pana acum in diferite echipe, care a fost rolul tau si ce trebuia sa faci.

De ce vreti sa renuntati la locul de munca actual?

Aceasta intrebare va fi pusa doar in cazul in care lucrezi in alta parte, insa iti doresti sa iti schimbi jobul. Angajatorul vrea sa vada ce te motiveaza si care sunt motivele pentru care ai renunta la un job.