Cum sa-ti alegi corect prezervativul?

Prezervativul este cea mai sigura metoda de contraceptie, protejandu-te in acelasi timp de o sarcina nedorita, dar si de bolile cu transmitere sexuala. Pe piata exista o multime de prezervative, iar tu trebuie sa il alegi pe cel potrivit tie!

Prezervativul cu extra-lubrifiant

Aceste prezervative au o cantitate mai mare de lubrifiant decat cele obisnuite. Sunt excelente daca ai vaginul uscat si nu te lubrifiezi cum trebuie. In plus, acest tip de prezervativ se rupe mai greu, datorita lubrifiantului.

Prezervativul din poliuretan

Prezervativele din poliuretan arata la fel ca toate celelalte prezervative, insa sunt mai subtiri si mai confortabile. Insa, fiind mai subtiri, exista un risc mai mare sa se rupa in timpul contactului sexual.

Prezervativul cu spermicide

Aceste prezervative sunt cele mai sigure in ceea ce priveste o sarcina nedorita, in cazul in care prezervativul se rupe. Din nefericire, spermicidele pot cauza iritatii, iar majoritatea femeilor se plang din aceasta cauza.

Prezervativul cu striatii

De diferite forme si texturi, aceste prezervative au rolul de a spori placerea in cazul femeilor. Prezervativul poate contine striatii atat la exterior, cat si la interior.

Prezervativul din fibre animale

Nu sunt foarte populare, insa sunt indicate pentru persoanele mai sensibile. Cele mai populare sunt cele din piele de miel, insa acestea nu protejeaza impotriva bolilor venerice si nici impotriva unei sarcini, deoarece sperma poate trece prin prezervativ.

Prezervativul cu arome

Pe piata vei gasi o multime de prezervative cu diferite arome, cele mai multe din latex. Din pacate, datorita substantelor aromatice, acest tip de prezervativ poate irita vaginul si ii poate schimba ph-ul, facand loc infectiilor.

Prezervativul feminin

Acest prezervativ este purtat de catre femei, putand fi pus cu pana la 8 ore inainte de contactul sexual.